Şanlıurfa il Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz hafta sonu hastaneleri denetledi.
14 Ekim 2024

Sadece mesai saatleri içinde değil mesai saatleri dışında da sağlık tesislerini ziyaret eden Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz Hafta sonu ve akşam saatlerinde Şanlıurfa eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Balıklıgöl Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. Hizmet Başkanlarını da Her birini ayrı ayrı ilçe Devlet Hastanesine yönlendirerek hafta sonu tüm hastaneler en ince ayrıntısına kadar denetlendi. Denetim esnasında tüm hastane yöneticileri hastaneye davet edilerek birlikte Acil servis, yataklı birimler, kantinler,Tuvalet ve Lavabolar, hasta bekleme alanları titizlikle incelendi.

İl Sağlık Müdürü Solmaz, Hastane acil servislerinde verilen hizmetleri yerinde görüp, sağlık personeliyle de bir araya gelerek çalışanların istek ve önerilerini dinledi. Ziyaretler esnasında hastalara geçmiş olsun dileklerini ileterek şifa dileyen Müdür Solmaz, hastalara acil servislerden aldıkları sağlık hizmetleriyle ilgili istek ve önerileri olup olmadığını sorarak görüşlerini aldı. Hasta yakınlarına Acil olmayan durumlarda mesai saatleri içerisinde polikliniklerde hastaları uzmanlarına müracaat ederek muayene olmalarını acil servisi acil hastalara bırakmalarını istedi.

Hafta sonu tüm hizmet başkanlarımız ve hastane yöneticilerimiz ile birlikte tüm hastanelerimiz titizlikle incelendiğini belirten solmaz,Hastane acil servislerinin büyük fedakârlık gerektiren bir çalışma alanı olduğunu ve 24 saat kesintisiz hizmet verildiğini belirterek, hafta sonu oluşu nedeniyle acil servislerde bazen hasta yoğunluğu yaşandığının altını çizdi. Sağlık hizmeti sunumlarının etkinliğini artırmak, daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacıyla hasta ve yakınları ile görüşerek verilen hizmetlerinin memnuniyetini sorguladıklarını söyleyen solmaz, sonrasında çalışanların da görüşlerini alıp tüm yönleri ile değerlendirdiklerini ifade etti. Etkin ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunmalarının ana hedefleri olduğunu vurguladı. “Görevimiz halkımıza aynı standartlarda, etkili, kaliteli, eşit ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunarak bunun sürekliliğini sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Müdür solmaz,Hastane ziyaretleri, denetimler ve incelemeler sürekli olarak devam edecektir. Halkımızın hastanelere en hızlı bir şekilde ulaşılabilirliğini arttırmak adına her zaman olduğu gibi sahalarda olacağız dedi.

Vatandaşların hastaneye gelmeden önce randevu almaları ve randevularına uymaları konusunda uyarıda bulundu. Hastane ve diğer sağlık kurumlarında sağlık hizmetinin aksamaması adına vatandaşlarımızın "MHRS" üzerinden randevu almalarını öneriyoruz "dedi

• .