Şanlıurfa’da "özel hastalara" genel anestezi altında diş tedavi hizmeti.
22 Temmuz 2024

Şanlıurfa’da "özel hastalara" genel anestezi altında diş tedavi hizmeti.

Haliliye Ağız ve Diş sağlığı Hastanesinde Genel anestezi ve sedasyon altında diş tedavisine başlandı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz

2023 Ağustos ayında hizmete giren Haliliye Ağız ve Diş sağlığı Hastanesi Modern ve son model teknolojik cihazlarla vatandaşlara hizmet vermektedir. Hastanemizde bugün itibari ile Engelli bireylere genel anestezi ve sedasyon ile Ameliyathane ortamında diş tedavisine başlanıldığı müjdesini Şanlıurfa halkına vermek istiyorum. Haliliye ağız ve Diş sağlığı Hastanesinde faaliyete giren Ameliyathane ile İlimizdeki İki Ağız Diş Sağlığı hastanemizde genel anestezi ile tedavi halkımızın hizmetine sunulmuştur. Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Aynı gün Mhrs ile randevu alınmak suretiyle tedavi olunabilmektedir. Biz tedavi için Hastaneye başvuran vatandaşlarımızın hastaneden memnun olarak ayrılmalarını önemsiyoruz. Bu nedenle hizmet kalitemizi daha da yükseltmeye yönelik çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz Hastane Başhekimi Dt. Mustafa Ferhat Demir başta olmak üzere tüm hastane yönetimine ve personeline başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Haliliye Ağız ve Diş sağlığı Hastanesine başvuran ve Diş tedavisi için klinikte uyum göstermeyen çocuklar, aşırı korkan ikna edilemeyen çocuklar, otizm ve yaygın gelişimsel bozukluğu olan çocuklar ile zihinsel bedensel vb. engeli bulunan kişiler, engelli Hastalar, fiziksel engeli bulunan çocuklara, acil tedaviye gereksinimi olmasına rağmen iletişim kurulamayan çocuklara, genel anestezi ve sedasyon altında diş tedavileri yaptırabileceklerdir.

Genel anestezi, herhangi bir tıbbi operasyon nedeniyle genel uyutma halidir. Yani genel anestezi altındaki hasta herhangi bir ağrı hissetmez işlemleri hatırlamazlar.