Solmaz Tıbbi sekreterler Eğitiminde 29 Kasım Tıbbi Sekreterler gününü kutladı.
29 Kasım 2023

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde göreve yeni başlayan 350 tıbbi sekretere yönelik eğitim düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz yaptığı açıklamada,

29 Kasım Tıbbi Sekreterler günü Pazartesi, Salı ve Çarşamba gününü içine alan Kamu Hastanelerinde göreve yeni başlayan 350 tıbbi sekretere yönelik hizmet içi eğitimin verildiği döneme denk geldi. Mesleki donanımı ve çalışma alanı gereği sağlık kuruluşlarında önemli bir yer teşkil etmektedir.

Bu eğitimlerdeki Amacımız hem sizlerin sorunlarını dinlemek hem de hastaya yaklaşım açısından nelere dikkat etmeniz gerekiyor. Hastalarla nasıl iletişim sağlamamız gerekiyor. Etkili İletişim ve zor insanlarla iletişim becerileri, Öfke ve Öfke Kontrolü, Psikolojik İlk Yardım, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sağlık çalışanlarının rolü konularında eğitim konularında farkındalık oluşturmaktır.

Doç. Dr. Abdullah Solmaz; Tıbbi sekreterler her zaman gülen yüzleriyle kurumsal imajın önemli bir parçasıdır. Sizler ne kadar çok hastayı anlayıp ne kadar iyi empati kurup hastaya o şekilde yaklaşıyorsanız, içeride hekime yansıyacak sorun sıkıntı o kadar azalacaktır. Maalesef hastanede istemediğiniz şiddet olayları sorunlar zaman zaman oluyor. Hiçbirimiz Hastanelerimizde şiddet olaylarının olmasını istemeyiz. Gerek hekimlerimize karşı gerekse sağlık personellerine gerek sizlere karşı böyle olmasını istemeyiz. Biz layığı ile bu işi yapıp hastaları memnun etmeye çalışmalıyız.

Hastanelere gelip hizmet alan kişiler bizleriz. Hepimizin eşi dostu yakını ailesi, kendisi kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi hastalarınıza davranmamanız gerekiyor.

Siz ne kadar kalite hizmet verirseniz kendinize bu hizmeti vermiş oluyorsunuz. Bu şekilde düşünün ve bu şekilde yaklaşın. Bunu daha iyi seviye çıkarmak adına bu eğitimleri düzenledik.

İnşallah faydalı olmuştur. Eksiklerinizi yaklaşımlarınızı inşallah değiştirmeye vesile olmuştur diye ümit ediyorum. 29 Kasım Tıbbi Sekreterler gününüzü kutluyorum dedi.

Eğitime Katılan Tıbbi sekreterler ilk defa böyle bir organizasyonda yer aldıklarını ve kendilerine özel bugünde hatırlanmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.