İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kronik yara ve yanık birimi koordinatörlüğü kuruldu.
22 Kasım 2023

Dünya nüfusu hızla yaşlanmaktadır bu sorun Ülkemizi ve ilimizi de etkilemektedir. Tıbbın ilerlemesiyle ortalama yaşam süresi de artmaktadır. Artan yaşam süresince sağlıklı Yaşlanma olmadığında ve artan metabolik hastalıklar, kronik hastalıklar nedeniyle yatağa bağımlı hasta sayısı ve buna bağlı olarak bası yaraları sağlık sistemini meşgul etmekte, sisteme sağlık iş gücünde önemli sorunlara ve ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Ülkemizde farklı yapılan çalışmalarda, hastanede yatan hastalarda bası yaralarının genel yaygınlığının her 5 hasta da 1’inde olduğunu göstermiştir. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü olarak kronik yara konusunu önemsiyoruz bu alanda ilimiz ve bölgemizde farkındalık yaratmak adına sağlık personeli eğitimleri, yara bakım poliklinik ve servis hizmetleri ile hastalarımıza konforlu, kaliteli sağlık hizmeti sunma vizyonuyla birtakım çalışmalar planlamaktayız. İl sağlık müdürlüğümüzde kronik yara ve yanık birimi koordinatörlüğü kuruldu.  Bir yandan hasta ve yakınlarını bilgilendirirken diğer yandan da hizmet içi eğitimlerle bu alanda çalışan müdürlüğümüze bağlı diğer kurumlarda ki sağlık personellerini bilgi ve tecrübelerine katkı sağlamayı planlıyoruz. Bu anlamlı günde de standımızda hasta ve yakınlarımıza bası yarası ve önleme tedavi hakkında kısa, afiş broşürler ile bilgilendirmeler yaparak sağlık okuryazarlığına katkı sağlamayı hedefliyoruz.

• 1 (2).jpeg
  • 1 (4).jpeg