4924 SAYILI KANUNA TABİ SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ YERLEŞTİRME KURASI
12 Nisan 2023

T.C.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

 

4924 SAYILI KANUNA TABİ SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ

YERLEŞTİRME KURASI

 

İLAN METNİ

 

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 23/01/2023 tarih ve 207770330 barkod sayılı 2023/1 Genelgesi ile 24/03/2023 tarih ve 212142510 barkod sayılı 2023-6 Genelgesi  doğrultusunda; Birim ve unvan bazında birliğimize tahsis edilen 2023 yılı 4924 vizeleri Müdürlüğümüzün 27/03/2023 tarihli ve 212188219 barkod  sayılı makam oluru ile komisyon oluşturulmuş olup; birim ve unvan bazında vizeleri oluşturulmuştur. Mevcut boş vizeler münhal pozisyonlar (Ek-I) listesinde yayınlanmış olup müracaata ilişkin usul ve esaslar aşağıda belirtilmiştir.

USUL VE ESASLAR

 

  • 1-4924 Sözleşmeli personel pozisyonlarına geçmek üzere başvuran personelin başvuruları ilgili mevzuata göre Komisyonca değerlendirilerek tutanak altına alınacaktır.
  • 2-Boş pozisyonlara öncelikle, pozisyonların vize edildiği birimlerde çalışanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Yerleştirmede Ek1 sayılı cetvelde düzenlenen pozisyonlar esas alınarak, Devlet Hizmet Yükümlüsü olmayan tabiplerin yerleştirme işlemleri sırası ile yapılacak olup boş pozisyon kalması halinde, Devlet Hizmeti yükümlüsü olan tabiplerin, yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Belirtilen sıralamaya aykırı olarak yapılan yerleştirme işlemi geçersiz sayılacaktır.
  • 3-Devlet hizmeti yükümlüsü olup olmadığına bakılmaksızın doğum sonrası ve askerlik sebebiyle aylıksız izne ayrılmak amacıyla sözleşmesini fesheden personel için yeniden sözleşme imzalanma aşamasında cezai şart uygulanmayacaktır.
  • 4-26/03/2013 tarihli ve 28599 sayılı Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği düzenlenen personel dağılım cetvelinde ön görülmeyen branşlarda veya personel dağılım cetvelinde belirlenen sayının üzerinde sözleşmeli personel istihdamı yapılmayacaktır. Personel Dağılım cetvelinin doluluğunda, kadrolu ve sözleşmeli personel sayısının toplamı esas alınacaktır.
  • 5-Yerleştirme işlemlerinde; boş sözleşmeli personel pozisyonundan fazla müracaat olması halinde, yerleştirme işlemleri kura ile yapılacaktır.
  • 6-İl içerisindeki yerleştirme işlemleri, sözleşmenin feshi işlemleri ve sözleşmenin feshinden sonra Devlet memurluğuna atama işlemleri İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır.
  • 7-Sözleşmeli personel statüsüne geçenlerden, sözleşmelerinin bitiminde Devlet memuru olarak atanmak isteyenlerin nakilleri, eski görev yaptıkları birime yapılacaktır. Bu birimlerde boşluk bulunmaması halinde öncelikle bu birimlerin bulunduğu il merkezi/ilçeye, birimin bulunduğu il merkezi/ilçede yer bulunmaması halinde il içerisinde ihtiyaç bulunan diğer birimlere 657 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre naklen atamaları yapılacaktır.
  • 8-Mazeret atamaları ile mahkeme kararlarının uygulanabilmesi için sözleşmesini feshederek devlet memurluğuna dönen sözleşmeli personel hariç usulüne uygun veya usulüne uygun olmadan sözleşmesini fesheden devlet hizmet yükümlülüğü bulunmayan sözleşmeli personel ile fesih tarihinden itibaren 2 (iki) yıl geçmeden yeniden sözleşme imzalanmayacaktır. 
  • 9-2023-1 Genelgesi yürürlüğe girmeden önce sözleşmeli olarak çalışmakta iken, usulüne uygun fesih ihbarında bulunmaksızın görevinden ayrılan sözleşmeli personel ile 4 (dört) yıllık sözleşme imzalamama süresi, 2 (iki) yıl olarak uygulanacaktır.
  • 10-Yerleştirme İşlemlerinde personelin aynı birimde vize edilen sözleşmeli pozisyonlara yerleştirmesi esastır. Ancak çalıştığı birimde boş pozisyon olmaması halinde sözleşmeli pozisyona geçmek isteyen personelin, pozisyonun müsait olması halinde başka bir birime yerleştirme işlemi yapılabilecektir.
  • 11-Müdürlüğümüzce yayımlanacak olan kura neticesinde yerleşen personelin sözleşmeli statüye geçiş işlemleri ÇKYS üzerinden gerçekleştirilecek olup, personele Hizmet Sözleşmesi imzalatılarak göreve başlayışları sağlanacaktır.
  • 12-4924 sözleşmeli personel olarak atanabilmek için öngörülen şartlardan herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılanlar, atanmış ve göreve başlatılmış olsalar bile sözleşmeleri feshedilerek yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybederler.
  • 13-Aylıksız izinde (askerlik, doğum vb.) bulunan personel kuraya başvuramayacaktır.

Kura Takvimi

Munhal-pozisyonlar 

2023 Yılı 3. Dönem 4924 Sözleşmeli Pozisyona Geçiş Değerlendirme Sonuçları - TABİP.xlsx